Ouderen

In Barendrecht wonen veel ouderen. Zij hebben veelal ondersteuning nodig in dagelijkse bezigheden. De Barendrechtse VVD is er voorstander van om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, zo nodig met aanpassingen aan de woning en goede toegang tot zorg.

© Jos Wesdijk


·         Zorg voor ouderen kan sinds 2015 dichter bij de ouderen worden georganiseerd. De gemeente is immers verantwoordelijk voor ouderenzorg. Op die manier kan de ouderenzorg efficiënter worden georganiseerd en kan er beter aan de specifieke wensen van ouderen worden voldaan.


·          De Barendrechtse VVD wil dat er wordt gekeken naar wat ouderen zelf nog kunnen. Daarom moet het ouderen zo makkelijk mogelijk gemaakt worden. De VVD pleit daarom voor een buitenruimte en voorzieningen die makkelijk toegankelijk zijn.


·         Er moeten voldoende levensloopbestendige woningen zijn in Barendrecht. Toegang tot goede zorg is hierbij essentieel. Bij een tekort, bijvoorbeeld door het vertrek van een zorgleverancier, is het inzetten van maatschappelijk vastgoed een optie.


·         Er komen steeds meer ouderen en daar moeten mogelijkheden voor geschapen worden om hen sociaal en maatschappelijk  bij de Barendrechtse samenleving te blijven betrekken. De gemeente moet zich daarom inzetten om vereenzaming te signaleren. En vervolgens activiteiten, organisaties en personen faciliteren en stimuleren om die eenzaamheid te verminderen.