Van en voor de mensen

De Barendrechtse VVD gelooft erin dat de gemeente van en voor de mensen is. We staan voor een tolerante samenleving waarbij iedereen meedoet. Bij de VVD staat niet uw afkomst maar uw toekomst centraal. Niet uw geloof maar uw gedrag. En niet de groep maar het individu. Niet het klagen, maar het genieten. Dit betekent dat iedereen mee moet kunnen doen en moet kunnen genieten van ons prachtige dorp. De Barendrechtse samenleving moet bruisen. Leven, wonen, werken en ontspannen in Barendrecht zoals iedereen dat zelf graag wil. Wij hebben vertrouwen in u als individu en in de kracht van de samenleving die wij gezamenlijk vormen.

© Jos Wesdijk

De Barendrechtse VVD wil zich daarom hard maken voor een aantal zaken:


  •  Recreëren: Ontspannen in Barendrecht is op veel plekken mogelijk. De geluidswal, Zuidpolder en onze parken en terreinen bieden volop mogelijkheden. Het goed onderhouden en uitputten van deze kansen is belangrijk. De Zuidpolder biedt kansen om op een duurzame manier te kunnen recreëren. Natuur en stadslandbouw gaan hand in hand.


  •  Evenementen: Ontspannen, recreëren en genieten kan ook met evenementen. Evenementen kunnen door heel Barendrecht georganiseerd worden. Er zijn immers voldoende mooie plekken Het is dan ook belangrijk dat er een goede spreiding is van activiteiten, evenementen en voorzieningen over heel Barendrecht. Iedereen kan dan meedoen en profiteren.


  • Ontmoetingscentrum Carnisselande: De bibliotheek in Carnisselande was de hoofdvestiging van de bibliotheek in Barendrecht. Door het verbouwen van Het Kruispunt is dit veranderd. De VVD is van mening dat  er een volwaardig ontmoetingscentrum met bibliotheek in Carnisselande hoort te zijn. Dit draagt bij aan een bruisend Carnisselande.


  • Vrijwilligers: De Barendrechtse samenleving is voor een belangrijk deel afhankelijk van vrijwilligers. Deze mensen zijn zeer belangrijk voor onze gemeenschap en verdienen het dan ook om extra in het zonnetje worden gezet. Daarom wil de VVD een jaarlijkse vrijwilligersdag instellen. Een dag waarin we collectief onze waardering en dank laten blijken.


  • Economie en samenleving: Een sterke economie zorgt voor banen, biedt welvaart en kansen voor inwoners en ondernemers. Zo draagt het bij aan een bruisende samenleving. Economische groei ontstaat niet door de overheid, maar komt uit de handen van mensen. Hardwerkende burgers en hun ondernemerschap. Ondernemers moeten de ruimte krijgen om te ondernemen en mensen moeten gestimuleerd worden om te werken. De overheid mag economische groei niet hinderen, maar moet die ondersteunen. De winkelcentra, Middenbaan en CarnisseVeste, mogen wat ons betreft dan ook bruisen. Leegstand en inactiviteit moeten we ook voortdurend blijven voorkomen. De Barendrechtse VVD kiest dan ook voor een kleine en krachtige overheid met lage lasten en zonder overbodige regels. Juist om ruimte te geven aan ondernemers en hun lasten te drukken.


  • Regie: Mensen hebben zelf regie over hun leven. Of het om werk of zorg gaat, mensen maken hun eigen plan en zijn daar ook verantwoordelijk voor. De gemeente betuttelt en pampert niet. Er zijn altijd mensen die dat niet zelf kunnen. Hier biedt de gemeente natuurlijk hulp en ondersteuning of steunt organisaties die extra ondersteuning bieden. De gemeente communiceert hierover op heldere en eenvoudige wijze.