Buitenruimte in topvorm

De Barendrechtse buitenruimte moet in top vorm komen en blijven. Ons fantastische dorp moet een fijn, veilig en schoon dorp zijn om in te wonen, te werken en in te recreëren. De Barendrechtse VVD wil daar vol op inzetten.

© Jos Wesdijk

Met elkaar houden  we de buitenruimte veilig, heel, mooi en schoon. Onkruid tot aan de knieën, zwerfafval op straat en in het groen, hondenpoep op de stoep, gaten in de weg en verzakte stoepen zijn bronnen van ergernis. Het draagt daarnaast ook nog eens bij aan een negatief beeld en een onveilig gevoel. Vervuiling en verval bevordert meer vervuiling en verval aan. Juist de kwaliteit van de leefomgeving is erg belangrijk voor ons. Een schone wijk draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt en het welzijn van de Barendrechters.

Het is niet alleen aan de Gemeente en de politiek om ons dorp aantrekkelijk te houden. Burgers kunnen en moeten zelf ook een steentje bijdragen, bijvoorbeeld door de eigen troep op te ruimen en door mensen die zich niet aan de regels houden aan te spreken. Het is ieders taak om het voor en met elkaar beter te maken.

Als VVD zullen we ons inzetten om de buitenruimte in topvorm te brengen:

 

·         Afvalinzameling: Bijvoorbeeld door het aanbieden van afval nog beter te organiseren. Dat er te weinig containers staan om plastic flessen te deponeren is een feit. Dat volle containers moeten worden geleegd is een moeten. Meer containers om papier te kunnen opruimen is eveneens geen overbodige luxe. Nog ruimere openingstijden van het afvalaanbiedstation is een wens van ons. Het aanbieden van afval moet dus zo makkelijk mogelijk gemaakt worden. Juist ook ter stimulatie van een betere afvalscheiding.

 

·         Snel herstel: Door te zorgen dat de reparatie van schade aan bijvoorbeeld straatmeubilair en infrastructuur binnen enkele dagen gerealiseerd is. Snel herstel, draagt bij aan topvorm.

 

·         Groenvoorziening: Ook een gevarieerde groenvoorziening draagt bij aan een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. Wij vinden dat de openbare ruimte zo groen mogelijk moet worden ingericht. Waar groen verdwijnt, wordt dit gecompenseerd.

 

·         Schade herstel en verhaal: Dat groenvoorzieningen soms ernstig worden beschadigd door werkzaamheden leidt tot ergernis. Aannemers die schade toebrengen aan de groenvoorzieningen en nalaten om dit te herstellen moeten de rekening gepresenteerd krijgen plus een contractuele boete van 10 procent van het schade bedrag. Particulieren die de buitenruimte moedwillig vervuilen en of vernielen dienen eveneens voor de herstelkosten op te draaien.