Elco Jongeneel

Mijn naam is Elco Jongeneel en sinds maart 2006 zit ik namens de VVD in de gemeenteraad van onze mooie gemeente Barendrecht. Een mooie, interessante en verantwoordelijke functie. Politiek is mensenwerk; voor en door mensen. Politiek moet ergens over gaan. Aan inhoudsloze discussies heeft niemand wat. Politici moeten zichtbaar zijn. Ze zijn immers volksvertegenwoordigers. Dit vind ik het mooiste aspect van mijn raadslidmaatschap. Contact met inwoners, besturen van verenigingen / instellingen en vertegenwoordigers van bedrijven ervaar ik als zeer nuttig en ook wenselijk.

Voor een ieder die mij nog niet zo goed kent. Vertel ik graag wat meer over mijzelf. Ik ben op 25 oktober 1975 geboren te Gouda. In deze stad heb ik het (tot nu toe) belangrijkste gedeelte van mijn leven doorgebracht. Ik heb er op straat gespeeld en ben er naar school gegaan. Ik kijk met zeer veel plezier terug op mijn tijd in Gouda. Een groot gedeelte van mijn familie woont nog in Gouda. Ik ben dus nog veel te vinden in Gouda. Gouda is een heerlijke stad om op zaterdag over de markt te slenteren. Ik houd van slenteren. Tegenwoordig slenter ik graag op zaterdagmiddag over de Middenbaan.

Op mijn 25e ben ik gaan samenwonen in Rotterdam. In de wijk Zuidwijk. Een mooie Rotterdamse wijk op Zuid, net over de A15 aan de noordkant van Barendrecht. Sinds januari 2005 woon ik in Barendrecht in de wijk Carnisselande. Een mooie wijk, waarmee Barendrecht zich écht op de kaart heeft gezet. Het voorzieningenniveau in onze wijk en in onze gemeente is van een hoog niveau. Als raadslid voel ik mij er verantwoordelijk voor dit voorzieningenniveau minimaal te handhaven en daar waar mogelijk uit te breiden.

Januari 2005 was naast mijn inschrijving als burger van de gemeente Barendrecht nog om een andere reden bijzonder. Op 10 januari 2005 ben ik namelijk afgestudeerd als registeraccountant. Mijn inschrijving in het openbare accountantsregister is de kroon op mijn wellicht wat ongebruikelijke schoolloopbaan. Via de LEAO en de MEAO in Gouda heb ik via de Hogeschool voor Economische Studies te Rotterdam en NIVRA-Nyenrode te Breukelen mijn accountantsopleiding afgerond.

Sinds mijn 23e ben ik werkzaam bij KPMG Accountants N.V. te Rotterdam. In de dagelijkse praktijk houd ik mij bezig met de controle van jaarrekeningen van (profit) instellingen. Leuk, interessant en uitdagend werk. Daarnaast houd ik mij bezig met de coördinatie van de (praktijk)stages binnen ons kantoor. Ik mijn vak draait het vaak om het aanleren van vaardigheden en om het doorgeven / overbrengen van deze vaardigheden. Ik hecht hier veel waarde aan. Ook in de politiek vind ik het belangrijk dat de "oudere generatie" kennis en kunde overdraagt aan de "jongere generatie".

Barendrecht is een mooie gemeente. En dat wil ik graag zo houden. Ik zet mij daar graag voor in. Lidmaatschap van de raad moet niet alleen bestaan uit het lezen van stukken en vergaderen, maar het moet ook gaan om de zaken die spelen in dorp en wijk. Ik blijf graag op de hoogte van de zaken / ontwikkelingen in de gemeente. En ik ben dus graag "buiten" te vinden. Mocht u vragen hebben of zaken onder mijn aandacht willen brengen, aarzelt u dan niet om contact met mij op te nemen. Zie hierboven voor mijn contactgegevens.

Elco Jongeneel

Adres: Riederstee 42, 2993 XT Barendrecht