VVD zorgt na gedegen procedure voor snelle aanvulling college EVB VVD D66

De opvolger van VVD-wethouder Jeroen Gebben is bekend: Leon van Noort. De VVD heeft hem voorgedragen na een gedegen intern proces. Burgemeester Van Belzen en de commissie van onderzoek van de geloofsbrieven hebben voorafgaand aan de benoeming en installatie van de kandidaat wethouder onderzoek gedaan om de kwaliteit van het openbaar bestuur te kunnen waarborgen.

Leon van Noort

Leon van Noort (1974) is op dit moment werkzaam als Service Delivery Manager bij Connexys. De laatste 5 jaar was hij Fractievoorzitter voor de VVD in Lansingerland. Van Noort over zijn benoeming: “Ik ben erg verheugd en blij met de unanieme voordracht van de VVD fractie. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met de andere coalitiepartijen (EVB en D66), de burgemeester en de rest van de raad in Barendrecht. Barendrecht is in mijn ogen erg vergelijkbaar met mijn huidige gemeente Lansingerland, ook een gemeente met veel kansen en mooie voorzieningen. Ik hoop dan ook vanuit het college, namens de VVD, samen met en voor de inwoners verder te kunnen werken en bouwen aan het mooie Barendrecht.”

Wethouderswissel tijdens raadsvergadering

Op dinsdagavond 15 september wordt Van Noort beëdigd als wethouder. Op dezelfde avond treedt de huidige VVD wethouder Jeroen Gebben af als wethouder. Hij wordt vanaf die datum Voorzitter van het College van bestuur van de Edudelta Onderwijsgroep.

De VVD fractie in Barendrecht kijkt met tevredenheid naar de wijze waarop er een vervanger is gevonden  voor de VVD fractie onverwachte vertrek van Jeroen Gebben.