Cees Schaap

© Jos Wesdijk

Even voorstellen, want velen van u ken ik, maar meer van u uiteraard niet. Ik ben Cees Schaap, wethouder, trotse nummer 1 van een prachtig team van de VVD. Beroepshalve vanaf 1997 forensisch financieel deskundige, met een historie binnen de politie en O.M. Ik ben geboren (1954) en getogen in Barendrecht. Na vele omzwervingen door onze mooie gemeente, ben ik nu woonachtig in het centrum. Ik ben getrouwd, heb twee dochters die beiden met hun partners en kleinkind ook in Barendrecht wonen. 


Wat vind ik belangrijk


Als ik 1 onderwerp moet kiezen uit de speerpunten van de VVD dat mijn bijzondere aandacht heeft, dan is dat veiligheid in de volle omvang; fysiek, digitaal, preventie, repressie, beleving, infrastructuur etc. Ons dorp is, volgens de cijfers, gelukkig een relatief veilig dorp, al zijn ook wij niet gevrijwaard van ernstige incidenten. 

Meer nog is van belang de veiligheidsbeleving van de inwoner als onderdeel van het woongenot. Op alle fronten moet met eigen mensen, veiligheidspartners en inwoners op creatieve wijze meer overleg en inzet gepleegd worden. Alleen een traditionele en repressieve aanpak is te weinig. Te beginnen met Buurtpreventie dat een kwantitatieve en kwalitatieve versterking verdient met een nieuw en fris elan!