Ron Boom

Persoonlijke gegevens

Naam:                      Ron Boom

Geboortedatum:    31-1-1950

geboorteplaats:      Rotterdam

Burgerlijke staat:    gehuwd 

Woonplaats:            Ridderkerk, West 

 

Na de middelbare school , zoals toendertijd gebruikelijk, in 1968 gaan werken bij de gemeente Schiedam en ’s avonds studeren. Van 1971-1974 gewerkt bij de gemeente H.I.Ambacht. In 1974 gaan werken bij de gemeente Ridderkerk.In 1978 afgestudeerd aan de toenmalige Bestuursacademie  Zuid-Holland te Rotterdam. Daarna nog diverse opleidingen gevolgd op het gebied van ruimtelijke ordening, planologie en ruimtelijke economie.

Als planoloog ingeschreven bij de Nederlandse Bond van Stedenbouwkundigen en Planologen.

Vanaf 1974 tot 2013 gewerkt in diverse functies bij de gemeente Ridderkerk op het terrein van  Ruimtelijke Ordening c.s.. Laatstelijk als Strategisch Beleidsadviseur Ruimte en Economie met als belangrijkste dossiers de Tramplus, Nieuw Reijerwaard en Deltapoort.

In mijn functie bij de gemeente Ridderkerk heb ik veel gewerkt met bestuurders van alle bestuurslagen in Nederland.

Na mijn pensionering in 2013 werd ik gevraagd zitting te nemen in het bestuur van de afdeling Ridderkerk. In mijn werk had ik heel veel te maken met de Ridderkerkse politiek maar kon mij in mijn functie natuurlijk niet politiek profileren. Voor velen was het ook niet bekend waar mijn politieke voorkeur nu lag. Dat heb ik voor de meesten altijd keurig verborgen weten te houden. Momenteel ben ik algemeen bestuurslid in het lokaal VVD netwerk Barendrecht - Ridderkerk.