Henri Lefering

Ik ben geboren op 24 Oktober 1967 in Rotterdam. Sinds 2010 woon ik samen met mijn vrouw en zoon in Barendrecht. Ons eerste huis betrokken wij in de Aak waar onze zoon ook is geboren. Tegenwoordig wonen wij in de wijk Terleede.

Reeds vanaf jonge leeftijd ben ik werkzaam in de zeevaart. Op mijn 16e ben ik als matroos naar zee gegaan en na een aantal jaren heb ik besloten om terug naar school te gaan om mijn stuurmans diploma’s te behalen. In 1993 ben ik bij de Holland America Line in dienst getreden als 3e stuurman waarna ik in 2008 als Kapitein op de ms Amsterdam ben aangesteld. Thans ben ik in het dagelijks leven Directeur Selectie en Werving voor deze mooie rederij.

Vanuit mijn bestuursfunctie bij de Holland America Line ben ik betrokken bij verschillende instellingen op het adviserende vlak, waaronder de Nederlandse Vereniging van kapiteins der Koopvaardij, De Koninklijke Nederlandse Reders Vereniging en verscheidene Zeevaartscholen op HBO en MBO niveau zoals het Scheepvaart en Transport College te Rotterdam. Tevens geef ik gast colleges op deze onderwijs instellingen alsmede ben ik betrokken bij simulator trainingen.

Als hobby sta ik graag op het trainingsveld van de BVV met de Pupillen en ben ik tevens actief als Coordinator voor de A jeugd.

Sinds 2010 ben ik actief als steunfractie lid van de VDD en heb ik met grote steun van de vorige fractie leden en wethouders een geweldig leertraject mogen meemaken in het politieke geweld van Barendrecht. Als nieuw raadslid hoop ik op een abstracte en transparante wijze mee te kunnen helpen om het goede beleid en degelijke bestuur van Barendrecht van de afgelopen 4 jaar voort te zetten voor het beste voor Barendrecht.


gsm: 06-14937531