Simon Kelder

Ik ben geboren op 14 april 1944 te Rotterdam. Sinds december 1968 woon ik in Barendrecht. Het eerste koophuis stond in de Emmastraat dat toen lag in de Stationswijk. Na de verplaatsing van het station spreken we tegenwoordig over de Oranjewijk.Na een aantal verhuizingen woon ik thans in de wijk Nieuweland.

Vanaf 1960 ben ik tot 1996 werkzaam geweest in de verzekeringsbranche in diverse functies. De laatste jaren waren dat vooral commerciƫle werkzaamheden.

In 1972 ben ik actief, als bestuurder, gaan deelnemen aan het Barendrechtse sportgebeuren. Begonnen als bestuurslid bij de BVV. Barendrecht werd ik in 1973 op vrij jonge leeftijd gekozen tot voorzitter. In dat jaar ben ik ook deel gaan uitmaken van het dagelijks bestuur van de Sportstichting Barendrecht. Een overkoepelend orgaan dat adviseerde aan de verenigingen en aan het College van B en W van Barendrecht. Sinds 1996 ben ik geen bestuurslid meer van de BVV maar ik maak nog wel deel uit van het bestuur van de Sportstichting. Van de BVV ben ik erevoorzitter. In de voetbalsport heb ik verder nog een aantal bestuurlijke functies bekleed. Zo was ik twaalf jaar secretaris van de K.N.V.B. Afd. Rotterdam.

Thans ben ik algemeen directeur van de Stichting Betaald Voetbal Excelsior te Rotterdam en tevens ben ik bestuurslid van de Eerste-Divisie en lid van het Technisch Platform van de K.N.V.B.(betaald voetbal)

Sinds 1998 maak ik deel uit van de Gemeenteraad. Nu ik op sportgebied niet meer zo actief ben in Barendrecht is het prettig om op een ander terrein toch iets in ons mooie dorp voor de inwoners te kunnen betekenen. Ik ervaar het als een voordeel al lang in Barendrecht te wonen en door de activiteiten bij de voetbalvereniging veel mensen te kennen. Dat maakt het leggen van kontakten vaak erg makkelijk. Als Gemeenteraadslid is het immers van belang veel kontakten te onderhouden met de inwoners .

Ik zet mij graag in om ons zeer snel groeiende dorp leefbaar te houden.

Adres: Palissanderhout 72, 2994 HX Barendrecht

Contact: tel: 0180-614804