Jan Jippes

Curriculum Vitae.

Op 25 augustus 1953 ben ik geboren in Enschede. In 1961 is ons gezin naar Barendrecht verhuisd. Sindsdien woon ik in Barendrecht.

Ik heb Barendrecht van een klein dorp zien ontwikkelen tot de stedelijke agglomeratie die het nu is, met alle positieve aspecten maar ook met de minder mooie kanten van die sterke groei. Ik vind Barendrecht nog steeds een hele fijne gemeente. Zo aan de rand van metropool Rotterdam waarin je zeer snel van hartje stad tot op het boerenland bent.  

Mijn echtgenote en inmiddels twee volwassen kinderen hebben het in Barendrecht ook altijd naar onze zin gehad en we zijn blij dat we goed geborgd zijn in de Barendrechtse gemeenschap.

Ik studeerde werktuigbouwkunde en bedrijfskunde in Rotterdam. En startte mijn carrière als organisatieadviseur en vervulde aansluitend verschillende management functies. Zo was ik managing director van het Rotterdamse Kabeltelevisienet. En stichtte ik een private onderneming die kabeltelevisienetten in Oost Europa tot ontwikkeling bracht (1988), deze onderneming werd verkocht aan KPN (1993).

Van 1992 tot 2003 was ik in loondienst bij KPN als verantwoordelijke voor alle  Audio en Video Diensten en als innovator voor nieuwe media.

Tijdens mijn KPN dienstverband kreeg ik een aantal CVA strokes (beroertes) en sindsdien deel ik mijn ondernemerservaringen met jonge ondernemers.

In 2003 werd ik als gevolg van mijn beperkingen volledig afgekeurd.

Vanaf 2006 ben ik gemeenteraadslid en was ik lid van algemeen bestuur van de Stadsregio Rotterdam (2010), en lid van het algemeen bestuur van het Natuur en Recreatieschap IJsselmonde (NRIJ) (2009).

Vanaf 2012 ben ik lid van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Nieuw Reijerwaard.

Als raadslid zet ik me in voor een gezonde en vitale Barendrechtse gemeenschap, waar zoveel mogelijk kan en waar we belemmeringen en beperkingen zoveel mogelijk omzeilen.

 

Volgde ten behoeve van het raadslidmaatschap, de VVD cursussen Liberalisme 1, Liberalisme 2, Debatteren, en Communicatie.

In 2006 winnaar van de van Scherpenberg communicatieprijs.